Agape

Overzicht Aanbod:

SHIATSU

Shiatsu is afkomstig uit Japan. Het is een vorm van fysiotherapie die uit druk op de acapuntuurpunten bestaat, teneinde de lichaamsenergie in balans te brengen en een goede gezondheid te bevorderen.
Shiatsu betekent letterlijk: vingerdruk", maar er worden ook andere delen van de de hand gebruikt en zelfs ellebogen en knieën.
Een groot aantal technieken wordt toegepast, maar het basisprincipe blijft hetzelfde: het gaat om de levensenergie of "KI" die door kanalen in het lichaam stroomt.

Die kanalen worden meridianen genoemd en voorzien elk kleinste onderdeel van het lichaam van energie. De toegangspoorten tot deze pijpleidingen zijn de zogenaamde acapunctuurpunten.
De acapuncturist plaatst zijn naalden in deze punten om het evenwicht te herstellen.

Bij shiatsu wordt vingerdruk uitgeoefend. Deze methode is veel minder agressief en even doeltreffend. Zelfs kinderen vinden dit behaaglijk!
Het grote voordeel is dat er geen wonden gemaakt worden omdat er geen naalden gebruikt worden.

Bij een bepaalde pijn wordt niet het symptoom behandeld, maar gaat men uit van het fundamenteel principe dat lichaam en geest een ondeelbaar organisch geheel vormen. Je moet gaan zoeken naar de oorzaak van iemands symptoom: daarvoor is het nodig inzicht te hebben in de emotionele en psychologische toestand van de betrokkene.

Behandelingsduur:

Kennismakingsgesprek + eerste behandeling: anderhalf à 2 uren
Nabehandelingen: 45' à 60'
Aantal keren: afhankelijk van de aard van het "ziek zijn"

CURSUSSEN

Onder deze rubriek vind je het aanbod van opleidingen dat Agape je te bieden heeft.

Agape Agape Agape

Copyright © 2017 Agape - All Rights Reserved.